Filmavond: Petite Fille

"Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn." Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. Deze film kadert in het project 'Alle Liefs voor M/V/X' (2022-'23). Met begeleiders van de Gezinsbond. Zij geven een inleiding en blijven ook na de film ter beschikking voor (individuele) vragen.

Locatie

Mortsel 2640 Heilig-Kruisstraat 16 Mark Liebrechtschouwburg

"Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn." Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. "Ze huilde tranen van pijn toen ik zei dat ze geen meisje zou zijn", getuigt haar mama aan de maker van de docufilm. 'Petite Fille' pikt de draad op wanneer Sasha zeven is en volgt de dagelijkse strijd van deze heldin, een transgender kind dat strijdt tegen een onbegrijpende en vijandige omgeving. Gesteund door een liefdevolle familie en gerespecteerd door een empathische filmmaker.

'Petite Fille'-van de Franse filmmaker Sébastien Lifshitz (°1968)- won op het 47e Film Fest Gent de Grand Prix voor beste film.
"De film is oprecht, maar niet sentimenteel en opende ons hart zoals geen enkele andere film dat deed", alus de internationale jury.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

Inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden

Inschrijven

Via email aan gezinsbond.mortsel@skynet.be met vermelding van aantal personen

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Schrijf je in op de nieuwsbrief van afdeling Wilrijk.

Meer activiteiten

Zo Sep 18
Locatie

Wilrijk

Za Sep 24
Locatie

Wilrijk

Do Okt 06
Locatie

Antwerpen